CV

OM MARIANNE


Mit kunstneriske udtryk er inspireret af kroppens dramatik og poesi. Skulpturerne bliver til i min fordybelse af mennesket i alle dets facetter. Skulpturerne fremstilles i stentøjsler, voks, gips og bronze.

BILLEDKUNSTNER  Skulptur, grafik og maleri

Uddannet billedhugger - USA og Akademiet i København.

Medlem af - Billedkunstnernes Forbund (BKF) og Dansk Billedhuggersamfund (DBS).

OPGAVER OG SALG

Bronze-skulpturer, portrætbuster, indendørs og udendørs opgaver. Tegneopgaver for dagblade, illustrationer af bøger. Plakater til diverse teatre.  Salg til private og til virksomheder.

UDSTILLINGER  UDVALG

New York, Detroit, Clausens Kunsthandel, Charlottenborg og Den Frie (censurerede udstillinger), Filosofgangen, Kongens Have Skultpur-udstilling, Augustenborg - Skulpturfokus Augustinia, Hollufgård, Dronninglund Kunstcenter.

MELLEM TEATER OG TERAPI  Kropsterapuet

Min kunst-terapeutiske indfaldsvinkel til udvikling, tager afsæt i nysgerrighed overfor menneskelivets mangfoldighed. 


I mit liv og arbejde erfarer jeg, hvor alene vi kan føle os som mennesker. Og hvor meget healing, der kan ligge i at blive mindet om - og mærke, forbundetheden. Både med én selv, og med andre. Her er arbejdet i og med grupper en gave, da det i sig selv skaber en naturlig ramme for meningsfulde fællesskaber. 


På vejen tilbage til at kunne mærke forbundetheden, ligger ofte et stort stykke arbejde, for eksempel med låste roller, mønstre og livsanskuelser. Her ligger også kimen til forvandling.


Måden at komme tilbage til forbundetheden på, kan være forskellig. Det kan fx være i en kreativ process eller i en kropsterapeutisk process. Eller i krydsfeltet mellem disse - Mellem Teater og Terapi. 


BAGGRUND  UDVALG

Skandinavisk Efteruddannelse i Relationel Traumeterapi hos Moaiku, ved Merete Holm Brantgjerg og Kolbjørn Vårdal.


Kropsterapeut/ Almene Terapeutfærdigheder og Karakteranalyse, Bodynamic Institut, København. 


Jungiansk lære-analyse ved Torben Hedvard, Holbæk.


Uddannet scenograf og skuespiller - Statens Teaterskole, København ved Berthe Qvistgaard, John McEwan, Keith Johnstone.


Uddannet billedhugger - Arts and Crafts, USA ved Jay Holland (skulptur) og på Akademiet i København ved Mogens Bøggild (skulptur) og Palle Nielsen (grafik).